Scenario Builder™

Skenaariot ovat keskeinen strategisen suunnittelun työkalu. Skenaariotyöskentely auttaa käsittelemään toimintaympäristön epävarmuutta, lisää valmiutta varautua erilaisiin tulevaisuuksiin ja luo vankan pohjan strategisille valinnoille. Capful on skenaariolähtöisen strategiatyön uranuurtajia. Induktiiviseen menetelmään perustuva työskentelytapamme on systemaattinen, tehokas ja sadoissa skenaarioprojekteissa hiottu.

Uusi skenaariotyökalumme, Scenario Builder™, lisää entisestään induktiivisen menetelmämme tehokkuutta ja käytettävyyttä. Scenario Builder™ perustuu lukuisten vaihtoehtoisten skenaarioiden suhteita ja loogista ristiriidattomuutta arvioivaan konsistenssianalyysiin sekä koneoppimisessakin käytettäviin matemaattisiin algoritmeihin, joiden avulla työkalu tuottaa havainnollisen, interaktiivisen skenaariokartan.

Miten Scenario Builder™ toimii? 

 1. Tuottaa toimintaympäristössä identifioitujen epävarmuustekijöiden kehitysvaihtoehtojen pohjalta kaikki mahdolliset skenaariovaihtoehdot.
  • Esimerkiksi 10 keskeistä epävarmuustekijää, joille kullekin on hahmoteltu 4 vaihtoehtoista kehityskulkua, mahdollistavat noin miljoona keskenään erilaista skenaariota.
 2. Analysoi skenaarioiden loogista ristiriidattomuutta.
  • Työkalu arvioi konsistenssianalyysin avulla, mitkä epävarmuustekijöiden kehitysvaihtoehdot voivat loogisesti esiintyä samassa skenaariossa ja valitsee jatkokäsittelyyn esimerkiksi tuhat johdonmukaisinta skenaariota.
 3. Ryhmittelee loogisimmat skenaariot skenaarioryppäiksi.
  • Työkalu järjestää jatkokäsittelyyn valitut skenaariot algoritmiensa avulla samantyyppisten skenaarioiden ryppäiksi.
 1. Visualisoi ryhmitellyt skenaariot informatiiviseksi, interaktiiviseksi skenaariokartaksi.

Hyödyt

 • Kaikki skenaariovaihtoehdot kattava analyysi auttaa tarkastelemaan monipuolisesti monitahoisen toimintaympäristön vaihtoehtoisia kehityskulkuja. Käyttökelpoisia skenaariovaihtoehtoja on lähes mahdotonta sivuuttaa.
 • Visuaalinen ryhmittely tuottaa selkeän näkymän vaihtoehtoisten skenaarioiden muodostamasta skenaarioavaruudesta. Skenaariokartan avulla on helppo suunnistaa ja valita keskenään erilaisia skenaarioita jatkotyöstöä varten.
 • Havainnollinen kartta kiinnittää huomion paitsi skenaarioryppäisiin myös niiden välimaastoon, josta voi nousta esiin uusia, yllättäviäkin näkökulmia ruokkimaan luovaa ajattelua.
 • Helppokäyttöinen ja interaktiivinen työkalu auttaa hahmottamaan skenaarioiden rakenteita ja logiikkaa ja nopeuttaa eri skenaariovaihtoehtojen vertailemista.
 • Systemaattinen ja läpinäkyvä analyysi auttaa rakentamaan loogisia, perusteltuja ja keskenään erilaisia skenaarioita ja parantaa näin skenaarioihin pohjautuvan strategiatyön laatua.

Lataa Scenario Builder™ esite täältä. Otahan yhteyttä, jos haluat kuulla lisää Scenario Builderista™ ja sen hyödyntämisessä osana skenaario- ja strategiatyötänne.

  Nimi*

  Yritys

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero

  Viesti

  Pakolliset kentät ovat merkitty *:llä

  Sulje

  Pysy kartalla

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietoa tulevaisuuden nousevista ilmiöistä sekä tulevista tapahtumista.