Uusia osaajia Capfulille

Capful on vahvistanut osaamistaan viiden uuden rekrytoinnin myötä. Capfulilla ovat aloittaneet Justus Jokela (Associate Consultant), Sointu Kouki (Consultant), Risto Lätti (Senior Advisor), Eeva Puhakka (Associate Consultant) ja Kia Purhonen (Associate Consultant). Olemme erittäin iloisia uusista capfulilaisista!

Justus Jokela, VTM, Associate Consultant

Mikä on taustasi?

Opiskelin Turun yliopistolla valtio-oppia, sivuaineinani poliittinen historia, maantiede ja espanjan kieli. Opintojeni aikana tein harjoitteluja ajatushautomossa ja kahdessa tutkimushankkeessa, jonka lisäksi työskentelin puoli vuotta Afrikan sarven yhteistyöjärjestölle Djiboutissa. Valmistuttuani alkuvuodesta 2020 olen työskennellyt tutkijana. Kansainvälisen politiikan ja yhteiskunnallisten muutosten ymmärrys ja soveltaminen ovat vahvasti mielenkiintoni ja osaamiseni ytimessä. Olen aiemmin työskennellyt muun muassa kestävyysmurroksen, väestön ikääntymisen, työn murroksen ja siirtolaisuuden parissa.

Mitä odotat Capfulilla työskentelyltä?

Capfulilla työskentelyltä odotan ennen kaikkea kiinnostavia skenaario- ja strategiaprojekteja eri aloilla toimivien asiakkaiden kanssa. Oman osaamiseni haastaminen ja kehittäminen kokeneessa ja mukavassa porukassa ovat myös toivelistani kärjessä!

Miten tykkäät viettää vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikana minut voi löytää niin lähimetsästä, kapuamasta vuorenrinnettä tai melomasta järvenselkää. Lisäksi luen paljon, nautin museoista ja kaupunkikulttuurista sekä pelailen ystävieni kanssa lautapelejä.

Sointu Kouki, VTM, Consultant

Sointu Kouki kuva

Mikä on taustasi?

Taustani on yhdistelmä valtiotieteitä, kansainvälisiä tehtäviä ja liikkeenjohdon konsultointia. Ennen Capfuliin tuloa olen työskennellyt muutosjohtamisen parissa sekä rakentanut valtiolla digitaalista ekosysteemiä. Kipinä näihin aiheisiin syttyi työskennellessäni YK:n kehitysohjelmalla Keski-Aasiassa, jossa pääsin tekemään töitä kestävän talouskasvun ja liiketoimintaympäristön kehittämisen parissa. Olen valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta ja tällä hetkellä syvennän vastuullisuuteen liittyvää osaamistani Hankenilla.

Mitä odotat Capfulilla työskentelyltä?

Odotan pääseväni työskentelemään monimutkaisten haasteiden parissa ja auttamaan organisaatiota toimintaympäristön muutosten tunnistamisessa ja niiden hyödyntämisessä. Odotan, että pääsen tekemään vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä. Toisaalta odotan myös, että pääsen ottamaan taas uuden askeleen ammatillisesti ja kehittämään omaa osaamistani piinkovien ammattilaisten seurassa.

Miten tykkäät viettää vapaa-aikaasi?

Normaalisti matkustelen paljon ympäri maailmaa, mutta nyt teen makumatkoja omasta keittiöstäni käsin. Ruuanlaiton lisäksi käyn lenkillä, golfaan ja luen.

Risto Lätti, KTM, Senior Advisor

Mikä on taustasi?

Olen ennakoinnin ja skenaariomenetelmien asiantuntija. Ennen Capfulille tuloa toimin reilut 6 vuotta asiantuntijana Demos Helsingillä, jossa tein skenaarioprojekteja suurien suomalaisten sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkaiden kanssa ja viimeisimpinä vuosina erityisesti Demoksen kansainvälisten asiakkaiden kanssa. Samanaikaisesti opetin 3 vuotta tulevaisuudentutkimusta ja skenaarioiden käyttöä Aalto-yliopistolla ja Helsingin seudun kesäyliopistolla. Työuraa löytyy myös Osuuspankilta ja alustatalousstartuppiakin – joka tosin kuopattiin nopeasti – olen ehtinyt olla perustamassa. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja pikkuhiljaa töiden ohessa aloittelen myös väitöskirjaani Lapin Yliopistolla, aiheena skenaariot ja Arktiset tulevaisuudet.

Mitä odotat Capfulilla työskentelyltä?

Capfulilla työskentelyltä odotan ennen kaikkea haastavia ja mielenkiintoisia projekteja, joihin olenkin jo päässyt mukaan alusta saakka. Myös Capfulin skenaario- ja strategiatyökalujen kehitys on asia, mihin haluan panostaa.

Miten tykkäät viettää vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikani kuluu kaikenlaista urheilua harrastaen sesongin mukaan, koirani kanssa lenkkeillessä, ruoanlaiton ja kirjallisuuden parissa.

Eeva Puhakka, KTK, Associate Consultant

Mikä on taustasi?

Olen valmistunut kauppatieteiden kandidaatiksi Vaasan yliopistosta vuonna 2019 pääaineenani taloustiede. Jatkoin opintojani Aalto-yliopistossa, josta olen gradua vaille valmis ekonomisti. Sivuaineinani olen lukenut rahoitusta ja informaatioteknologiaa. Aiempaa työkokemusta minulta löytyy yksityiseltä sektorilta (Nordea), julkiselta sektorilta (Ulkoministeriö, Suomen suurlähetystö, Canberra), sekä yliopistomaailmasta (Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallitus).

Mitä odotat Capfulilla työskentelyltä?

Olen pienestä pitäen osoittanut suurta mielenkiintoa ympäristöäni kohtaan ja Capfulilla pääsenkin oppimaan lisää sekä kansallisten että globaalien ilmiöiden välisistä syy-seuraussuhteista ja niiden heijastumisesta yritysten ja organisaatioiden toimintaan. Capful on hyvä paikka hyödyntää opinnoistani kertynyttä osaamista ja pureutua tulevaisuuden haasteisiin. Olen erityisen innoissani mahdollisuudesta päästä kehittämään strategia- ja skenaariolähtöistä ajatteluani.

Miten tykkäät viettää vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajalla matkustan paljon ja olenkin intohimoinen Australia-fani!

Kia Purhonen, kauppatieteiden yo, Associate Consultant

Kia Purhonen kuva

Mikä on taustasi?

Nimeni on Kia Purhonen, ja olen työskennellyt Capfulilla osa-aikaisena Associate Consultina vuoden vaihteesta lähtien. Opiskelen parhaillani Turun kauppakorkeakoulussa, josta valmistun laskentatoimen ja rahoituksen kandidaatiksi ensi syksynä. Työskentely opintojen ohella on toiminut hyvin ja on tuonut uusia näkökulmia myös opintoihini.

Mitä odotat Capfulilla työskentelyltä?

Capfulilla parasta on ollut monipuoliset työtehtävät ja mukava ilmapiiri. Vaikka etäaikana aloittaminen tuottaa omat haasteensa, on ollut todella mukavaa päästä tutustumaan innostaviin ja ammattitaitoisiin työkavereihin. Jatkossa haluan syventää osaamistani skenaarioajattelun parissa ja verkostoitua eri alojen osaajien kanssa.

Miten tykkäät viettää vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajallani minut löytää todennäköisimmin istumasta junasta Turun ja Helsingin väliltä tai ulkoilemasta pitkin Espoon rantaraittia. Tänä kesänä aion kokeilla ensimmäistä kertaa frisbeegolfia.

Kaukaa viisas näkee enemmän
Ota yhteyttä, niin aloitetaan