Ilmoittaudu Capfulin valmennukseen: Skenaariotyö käytännössä

Skenaariot luovat linkin toimintaympäristön tulevaisuuden ja organisaation strategian välille. Valmennus auttaa ymmärtämään skenaariotyön lähtökohtia ja menetelmiä sekä tunnistamaan skenaariotyön käyttökohteita. Skenaariovalmennuksen tavoitteena on antaa paremmat valmiudet skenaarioajattelulle ja skenaarioprojektien toteuttamiselle. Valmennus toteutetaan Microsoft Teamsilla. Ilmoittaudu mukaan 15.11.2021 mennessä!

Nimi: Skenaariotyö käytännössä

Aika: 23.11. klo 9.00-11.00

Paikka: Microsoft Teams

Valmennuksessa opit:

  • Kuinka käsitellä tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta
  • Mitä skenaariot ovat ja mitä ne eivät ole
  • Mitkä ovat skenaariotyön hyödyt ja käyttökohteet
  • Mitkä ovat skenaarioiden rakentamisen perusperiaatteet.

Asiantuntijat:

Founding Partner, Arto Kaunonen ja Consultant, Sointu Kouki

Pääkouluttajana toimii Capfulin perustaja ja partneri Arto Kaunonen. Artolla on yli 25 vuoden kokemus eri toimialojen yritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden skenaariohankkeiden ja strategiaprojektien toteuttamisesta ja johtamisesta sekä skenaariomenetelmän kehittämisestä ja soveltamisesta.

Arton lisäksi kouluttajana toimii Consultant Sointu Kouki. Soinnun tausta on yhdistelmä liikkeenjohdon konsultointia ja kansainvälisiä tehtäviä, ja hän on työskennellyt yritysten ja liiketoiminnan kehittämisen parissa Suomessa ja maailmalla. Hänellä on kokemusta useiden eri toimialojen yritysten ja organisaatioiden kehityshankkeiden tukemisesta sekä skenaario- ja strategiaprojektien toteuttamisesta.

Capfulilla on yli 20 vuoden kokemus skenaariomenetelmien kehittämisestä ja soveltamisesta strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa. Capful auttaa asiakkaitaan hyödyntämään toimintaympäristön muutoksia, rakentamaan konkreettisia ja kestäviä strategioita ja viemään ne käytäntöön. Capfulilla on takanaan yli 300 referenssiprojektia.

Tavoitteet:

Skenaariovalmennuksen tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään skenaariotyön lähtökohtia ja menetelmiä sekä antaa paremmat valmiudet skenaarioajattelulle ja skenaarioprojektien toteuttamiselle.

Valmennus tarjoaa osallistujille havainnollisen johdannon käytännölliseen skenaariotyöhön. Skenaariotyön prosessia konkretisoidaan sopivalla casella, jonka näkökulmasta muutostekijät tunnistetaan ja skenaarioiden rakentamista alustavasti harjoitellaan.

Valmennukseen osallistujille lähetetään etukäteen nettikysely, jonka on tarkoitus orientoida ajatuksia kohti skenaariotyön lähtökohtia ja valmennuksessa käytettävää case-esimerkkiä. Kyselyn avulla kartoitetaan casen kohtalonkysymyksiä ja toimintaympäristön muutostekijöitä.

Ilmoittaudu mukaan 15.11.2021 klo 15.00 mennessä.