Skenaariot

Skenaariot auttavat ymmärtämään toimintaympäristön kehitystä ja varautumaan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Capful on skenaariolähtöisen strategiatyön uranuurtaja Suomessa.

Kun maailma ympärillä muuttuu, yrityksen johdon on voitava nopeasti tehdä oikea tilannetulkinta: Kuinka syvältä muutos ravistelee meitä? Toimiiko liiketoimintamallimme uudessa tilanteessa? Miten suuntaamme strategiaa uudelleen? Ovatko investointisuunnitelmat enää toteutuskelpoisia? Skenaarioiden avulla toimintaympäristön epävarmuutta voidaan käsitellä ongelman sijaan strategiatyön luontevana osana – tulevaisuuden liiketoimintapotentiaalin lähteenä. Perinteinen strateginen suunnittelu tarjoaa tähän hyvin vähän välineitä.

Skenaariot ovat kokonaisvaltaisia kuvauksia yrityksen mahdollisista ja vaihtoehtoisista tulevaisuuden toimintaympäristöistä. Skenaariotyössä toimintaympäristöä koskeva tieto jalostetaan organisaation kriittistä päätöksentekoa tukevaksi, ohjaavaksi ja mahdollistavaksi.

Skenaarioprojektissa autamme asiakasta tunnistamaan muutosvoimia ja ymmärtämään liiketoimintaympäristön vaihtoehtoisia kehityskulkuja. Kun skenaariot on yhdessä luotu, yrityksen strategia testataan skenaarioiden tuulitunnelissa ja rakennetaan skenaariokohtaiset varautumissuunnitelmat. Capfulin skenaariomenetelmä on systemaattinen, tehokas ja lukuisissa projekteissa hiottu.

Hyödyt

 • Auttaa saamaan otteen nopeasti muuttuvasta, monimutkaisesta ja epävarmasta liiketoimintaympäristöstä
 • Parantaa yrityksen reagointikykyä, muutosvalmiutta ja strategista joustavuutta suhteessa toimintaympäristön muutoksiin
 • Tarjoaa systemaattisen tavan tunnistaa toimialan pelisääntöjen muutoksia ja epäjatkuvuuksia sekä niiden vaikutuksia yrityksen strategiaan ja liiketoimintaan
 • Rohkaisee käymään luovaa ja jäsennettyä strategista keskustelua, kyseenalaistaa vallitsevia uskomuksia, avartaa vakiintuneita näkökulmia ja uudistaa päätöksentekijöiden strategista ajattelua
 • Luo viitekehyksen, jonka avulla voidaan seurata tehokkaasti toimintaympäristöä ja valita ne indikaattorit, joiden muutoksia on syytä tarkkailla

Hyödynnämme loogisten ja ristiriidattomien skenaarioiden luomisessa kehittämäämme Scenario Builder™ ratkaisua. Lue lisää täältä.

Capfulilla on kokemusta yli sadasta skenaarioprojektista kymmenillä eri toimialoilla. Lue lisää skenaarioprojekteihin liittyvistä referensseistämme ja ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää skenaariotyöstämme.

  Nimi*

  Yritys

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero

  Viesti

  Pakolliset kentät ovat merkitty *:llä

  Sulje

  Pysy kartalla

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietoa tulevaisuuden nousevista ilmiöistä sekä tulevista tapahtumista.