Skenaariot

Skenaarioiden luominen auttaa ymmärtämään toimintaympäristön kehitystä ja varautumaan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Capful on skenaariolähtöisen strategiatyön uranuurtaja Suomessa.

Kun maailma ympärillä muuttuu, johtajien pitää pystyä tekemään oikeita tilannetulkintoja nopeasti: Kuinka syvältä muutos ravistelee meitä? Sopiiko toimintamallimme uuteen tilanteeseen? Miten suuntaamme strategiaa uudelleen? Ovatko investointisuunnitelmat enää toteutuskelpoisia?

Skenaarioiden avulla toimintaympäristön epävarmuus ei ole enää ongelma, vaan strategiatyön luonteva osa – tulevaisuuden toimintapotentiaalin lähde. Perinteinen strateginen suunnittelu tarjoaa tähän hyvin vähän välineitä.

Skenaariot ovat kokonaisvaltaisia kuvauksia mahdollisista ja vaihtoehtoisista tulevaisuuden toimintaympäristöistä. Skenaariotyössä toimintaympäristöä koskeva tieto jalostetaan asiakkaan kriittistä päätöksentekoa tukevaksi, ohjaavaksi ja mahdollistavaksi.

Skenaarioprojektissa autamme asiakasta tunnistamaan toimintaympäristön muutosvoimia ja ymmärtämään vaihtoehtoisia kehityskulkuja. Kun skenaariot on yhdessä luotu, asiakkaan strategia pääsee testiin skenaarioiden tuulitunneliin. Jokaiselle eri skenaariolle rakennetaan tapauskohtaiset varautumissuunnitelmat. Capfulin skenaariomenetelmä on systemaattinen, tehokas ja lukuisissa projekteissa hiottu.

Hyödyt

 • Auttaa saamaan otteen nopeasti muuttuvasta, monimutkaisesta ja epävarmasta toimintaympäristöstä
 • Parantaa asiakkaan reagointikykyä, muutosvalmiutta ja strategista joustavuutta suhteessa toimintaympäristön muutoksiin
 • Tarjoaa systemaattisen tavan tunnistaa toimialan pelisääntöjen muutoksia ja epäjatkuvuuksia,  sekä niiden vaikutuksia strategiaan ja toimintaan
 • Rohkaisee käymään luovaa ja jäsenneltyä strategista keskustelua, kyseenalaistaa vallitsevia uskomuksia, avartaa vakiintuneita näkökulmia ja uudistaa päätöksentekijöiden strategista ajattelua
 • Luo viitekehyksen, jonka avulla toimintaympäristöä voidaan seurata tehokkaasti ja valita ne indikaattorit, joiden muutoksia on syytä tarkkailla

Hyödynnämme loogisten ja ristiriidattomien skenaarioiden luomisessa kehittämäämme Scenario Builder™ ratkaisua. Lue lisää täältä ja ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää skenaariotyöstämme.

Capfulilla on kokemus yli sadasta skenaarioprojektista kymmenillä eri toimialoilla. Lue lisää skenaarioprojekteihin liittyvistä referensseistämme.

 • Oulun kaupunki: Uuden Oulun skenaariot 2013 - 2030 (2013)
 • Rauman alueen skenaariot ja elinkeinopoliittinen linjaus (2010)
 • Uudenmaan skenaariot 2040 (2011 – 2012)
 • Etelä-Savon skenaariot 2030 ja skenaariopohjaisen ennakointijärjestelmän käynnistäminen (2015-)
 • Valtioneuvoston huoltovarmuuden skenaarioiden laadinta (2012-2013). Merkkejä skenaarioiden toteutumisesta –selvitys (2014)

 

  Nimi*

  Yritys

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero

  Viesti

  Pakolliset kentät ovat merkitty *:llä

  Sulje

  Pysy kartalla

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietoa tulevaisuuden nousevista ilmiöistä sekä tulevista tapahtumista.