Consultant Paul Hermansson kertoo työstään Capfulilla ja polustaan Capfulille.

Minkälainen on taustasi ja mikä oli tiesi Capfulille?

Olen valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2019. Pääaineina opiskelin yleistä valtio-oppia ja kansainvälisiä suhteita, joiden osalta erikoistuin globaalihallinnan kysymyksiin. Sivuaineina luin ympäristötiedettä, ympäristöpolitiikkaa ja kansainvälistä oikeutta. Työkokemusta minulta löytyy yksityiseltä sektorilta (Demos Helsinki), julkiselta sektorilta (Ulkoministeriö, Suomen pysyvä OECD-edustusto, Pariisi), sekä yliopistomaailmasta (Turun yliopisto). Olen kiinnostunut erityisesti ilmastonmuutosta ja reilun digitalisaation tulevaisuutta koskevista kysymyksistä.

Päädyin hakemaan Capfulille koska halusin oppia hyödyntämään monitieteellisiä menetelmiä kärjistyvien globaalien haasteiden myötä kaikille organisaatioille yhä tarpeellisemman tulevaisuustyön kontekstissa. Tavoitteenani oli päästä hyödyntämään konkreettisesti opinnoissani ja aiemmissa työtehtävissäni oppimiani tapoja jäsentää maailmaa, ja toisaalta oppimaan uutta eri taustoista tulevan asiantuntijatiimin kanssa monipuolisissa projekteissa ja hankkeissa.

Kuinka olet päässyt hyödyntämään osaamistasi Capfulilla ja mistä olet oppinut eniten?

Odotin Capfulilla työskentelyltä ennen kaikkea monimutkaisten haasteiden lähestymistä monipuolisella ja -tieteellisellä otteella. Globaaliongelmat ja monimutkaiset haasteet ovatkin olleet pöydällä ensimmäisistä työpäivistä lähtien, ja skenaario- ja strategiaprojekteissa olen päässyt pureutumaan luovilla työmenetelmillä itselleni tärkeisiin politiikan, kestävyyden ja teknologian tulevaisuuden kysymyksiin, hyödyntäen pitkälle valtiotieteilijälle ominaisia lähestymistapoja ja logiikkaa.

Julkisella ja yksityisellä sektorilla toteutetussa liikkeenjohdon konsultin työssä parasta oppia ovat olleet projekteissa vankalla metodologialla saadut monipuoliset näkökulmat megatrendien ja muutostekijöiden konkreettisiin vaikutuksiin eri organisaatioissa ja toimialoilla. Tämän lisäksi kattava projektikokemus on tuonut hyvän ikkunan organisaatioiden tulevaisuustyön pohjalta toteutettuun käytännön ennakointiin ja varautumiseen vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin, sekä kartuttanut merkittävästi allekirjoittaneen skenaario- ja strategiatyöskentelyn menetelmäosaamista.

Mikä on ollut parasta Capfulilla työskentelyssä?

Kompakti organisaatio, matalat hierarkiat, mahdollisuus vastuunottoon, monipuoliset projektit, sekä omien arvojen mukainen työ. Ja tietysti visionääriset työkaverit, joiden kanssa tulevaisuuden vaihtoehdottomuutta yhdessä taitetaan.

Kiinnostuitko Capfulilla työskentelystä?

Katso avoimet työpaikkamme.

.

Tulevaisuuden näköalapaikalta
Näkemyksiä